Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda: Ispunjeni svi kriteriji licenciranja za Premijer ligu i UEFA takmičenja

Preuzmite sliku

U prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu, održana je Prvostepena komisija za licenciranje klubova, na kojoj je FK Sloboda dobila licence za nastupe u Premijer ligi BiH i UEFA takmičenjima naredne sezone.

FK Sloboda ispunio je sve uslove Prvostepene komisije za licenciranje klubova, koja je odlučivala o licencama za klubove koji su aplicirali za učešće u takmičenjima u Premijer ligi BiH i UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2023/2024.

“Naš klub je tako i ove godine među klubovima koji su dobili licence na prvostepenoj komisiji, koja je imala pooštrene kriterije koje je bilo neophodno ispuniti.  Posebno raduje činjenica da je nakon dugo vremena dobijena licenca i za nastup u UEFA klupskim takmičenjima naredne sezone. FK Sloboda drugu godinu zaredom je dobio i pozitivno revizorsko mišljenje,  što potvrđuje i bilans uspjeha, finansijski izvještaj koji utvrđuje pozitivan bilans stanja i uspjeha. Naš klub nije imao naknade menadžerima, odnosno menadžerskih provizija po osnovu transfera/obeštećenja igrača.” navode iz kluba u saopštenju.

Na ovim linkovima možete pogledati Odluke o izdavanju licence našem klubu za učešće u Premijer ligi i UEFINIM klupskim takmičenjima naredne sezone, bilans stanja kao i izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje