Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK “Sloboda” Tuzla: Saopštenje za javnost

fk-sloboda-saopstenje
Preuzmite sliku

S obzirom da se proteklih dana pojavila informacija o tužbama bivših igrača FK”Sloboda” Tuzla koji traže određena sredstva iz Ugovora, obavještavamo javnost o slijedećem:

fk-sloboda-saopstenje

– Novoformirana Uprava FK “Sloboda” Tuzla od dana preuzimanja kluba 15.07.2012 godine čini sve kako bi obezbjedila što kvalitetnije uslove za takmičenje u Federalnoj ligi BiH i tražimo modus efikasnijeg funkcionisanja kluba čije poslovanje i trenutni rang takmičenja nisu na nivou koji navijači i ljubitelji FK”Sloboda” Tuzla priželjkuju.

– Ovom priliko želimo istači da sadašnje rukovodstvo nema ništa sa pristiglim tužbama pojedinih igrača, a imamo najavu da su i druge tužbe spremne protiv FK”Sloboda” Tuzla (bivši trene Glavaš traži na ime dugovanja preko 100.000,00 KM), jer su Ugovori sa visokim iznosima potpisani sa bivšom Upravom, o čemu će Upravni odbor kluba posvetiti posebnu pažnju u narednom periodu o čemu će javnost biti upoznata.

– Na osnovu uvida u dokumentaciju (spisak tužbi i obaveza kluba prema dobavljačima) ukoliko iste budu realizovane, klub će se naći u nezavidnom položaju, jer zbog neizmirenja sredstava FK „Sloboda” Tuzla može biti izbačena u najniži tang takmičenja. Klub će učiniti sve da se što prije utvrdi pravo finansijsko stanje u klubu i tražit će pomoć od nadležnih institucija da preispita poslovanje kluba imajući u vidu činjenicu da u zadnje tri godine nije usvojen završni račun kluba.

– Iz navedenih razloga planirana sjednica Skupštine kluba iz oktobra mjeseca održat će se odmah posle završetka prvog djela nogometnog prvenstva Prve lige Federacije BiH, kako bi članovima Skupštine obezbjedili kompletnu dokumentaciju poslovanja kluba.

– U ovom momentu jedini izvor finansiranja FK”Sloboda” Tuzla vrši se od strane Općine Tuzla, putem Sportskog društva Sloboda i članova Upravnog odbora kluba.

Tuzlanski.ba / FK Sloboda Tuzla

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: