Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko: Treneru moj, počivajte u miru. Voljet ću vas zauvijek

Preuzmite sliku

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i jedan na naših najboljih fudbalera ikada, Edin Džeko emotivnim riječima oprostio se od Miroslava Ćire Blaževića koji je preminuo danas u 88. godini.

Džeko se oglasio na društvenim mrežama podijelivši fotografiju na kojoj su zagrljeni upravo on i čuveni trener dok je bio selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Treneru moj, počivajte u miru. Voljet ću Vas zauvijek. Porodici najiskrenije saučešće”, napisao je Džeko uz hashtag TrenerSvihTrenera.

Džeko je potom bio standardan član Ćirine ekipe, a golovi su se redali kao na traci. Ćiro je stigao je kao spasitelj, kada gotovo niko nije imao ambicija da bude na selektorskoj klupi, kada nekolicina igrača nije željela da igra za reprezentaciju (uspio je ubijediti sve osim Saše Papca).

Od trenutka kad je izabran za prvog šefa struke, naša reprezentacija je pod njegovim vodstvom, gledajući sve duele (uključujući i prijateljske dvoboje) odigrala 18 utakmica, zabilježila osam pobjeda, dva okršaja završila remijem, dok su “zmajevi” pod dirigentskom palicom Ćire Blaževića upisali osam poraza. Uspješnost je 48,14% (18: 8-2-8).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje