Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko protiv Krunića: Večeras se igra još jedna polufinalna utakmica Lige prvaka

Preuzmite sliku

Večeras nas očekuje još jedan fudbalski spektakl, ovaj put na San Siru gdje će snage odmjeriti dvije ekipe iz Milana.

Utakmica AC Milan – Inter Milan na rasporedu je u 21 sat, a prijenos je osiguran na programima Arena Sport Premium i HRT 2.

Naši reprezentativci Edin Džeko i Rade Krunić naći će se na suprotnim stranama, a samo jedan od njih će izboriti finale sa svojom ekipom.

Za Milan neće nastupiti Zlatan Ibrahimović, koji ima problema sa povredom, a upitan je i nastup Rafaela Leaoa koji je pružao odlične partije u dresu Rossonerija.

S druge strane, u Interu će zbog povreda polufinale propustiti Dalbert, Robin Gosens i Milan Škriniar.

“Izbacili smo Tottenham i Napoli; možemo izbaciti bilo koga. Inter je za neke favorit. Moramo uzeti u obzir da se ova utakmica igra više od 180 minuta. U Ligi prvaka smo bili u odličnoj formi. Sada ćemo pokušati napraviti još jedan korak da bismo došli do finala; bilo bi nevjerojatno”, rekao je Stefano Pioli, šef sručnog štaba Milana.

Predstojeći susret najavila je i zvijezda ekipe- Olivier Giroud koji je naglasio da je izuzetno motivisan i da će ekipa sati sve od sebe da izađe kao pobjednik u ovom derbiju.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Intera, Edin Džeko, također se oglasio pred polufinalnu utakmicu.

“Osjećam se mirnim. Ulog je veliki, igrati finale u Istanbulu bilo bi nevjerovatno. Derbiji imaju puno toga zajedničkog, u Manchesteru nije bilo tako, ali u Italiji je posebno kad igrate derbije Roma – Lazio i Inter – Milan. Samo se o tome priča i prije i poslije utakmica, važnije je pobijediti derbi nego bilo koju drugu utakmicu. Inter mora biti Inter u ovom dvomeču, došli smo ovdje pobjedama nad dobrim timovima”, zaključio je Džeko.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje