Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dobio ponudu koja se ne odbija: Ibrahimović ipak ostaje u Milanu?

Preuzmite sliku

Italijanski mediji tvrde kako Zlatan Ibrahimović (42), bez obzira na to što je prije samo dvije sedmice objavio kako odlazi u igračku penziju, ostaje u Milanu!

Legendarni se Ibra od nogometa oprostio u nedjelju 4. juna na posljednjoj utakmici sezone Serie A, navijači Milana su mu na San Siru priredili nezaboravan oproštaj, a on je s terena otišao suznih očiju. U tim je trenucima završilo jedno poglavlje nogometne historije jer nakon Zlatana više ništa neće biti isto.

No, na San Siru se događaju čudne stvari, samo dva dana nakon Zlatana Ibrahimovića još je jedna legenda iznenada napustila Milan. Direktor kluba, istinska legenda ‘rossonera’ Paolo Maldini otpušten je nakon sastanka s vlasnikom Gerryjem Cardinaleom.

I tako se odjednom ‘otvorilo’ mjesto za Zlatanov ostanak u klubu! Italijanski mediji bliski klubu tvrde kako gazde velikana sa San Sira Ibrahimovića odmah žele uvesti na neku od menadžerskih funkcija. Prema njihovim planovima Ibrahimović bi trebao biti spona između igrača i uprave kluba jer i dalje uživa veliki ugled u svlačionici ‘rossonera’.

Njegovo se mišljenje sluša i poštuje, a u isto su vrijeme i čelni ljudi kluba godinama ‘drhtali’ kad bi Ibra najavio da želi o nečemu popričati. No, u isto vrijeme jako dobro znaju što bi Zlatanov ostanak na San Siru značio za ekipu Milana. Baš on je prenio svoj pobjednički mentalitet na ekipu i u potpunosti promijenio stvari u svlačionici ‘rossonera’ koji su u sezoni 2021./'22. bili prvaci Italije.

Italijanski mediji navode kako Ibrahimović još službeno nije ništa odlučio, ali je ovo ponuda koju jednostavno ne može odbiti. Navodno ga je ‘slomio’ razgovor s vlasnikom Gerryjem Cardinaleom, a i on sam osjeća da bi mu bilo puno lakše prihvatiti odlazak u igračku penziju ako bi ostao uz ekipu i igrače s kojima je sve donedavno dijelio svlačionicu, prenosi Tportal.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje