Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dedić se našao na radaru Barcelone, ali i drugih evropskih klubova

Preuzmite sliku

Barca nastavlja potragu za vrhunskim desnim bekom koji bi pojačao ekipu sljedeće sezone, a na radaru im se našao i mladi bosanskohercegovački reprezentativac.

Riječ je o trenutnom igraču Red Bull Salzburga, Amaru Dediću, koji je pružio izvanrednu partiju protiv Islanda, krunisavši je i pogotkom, piše katalonski Sport.

Sa samo 20 godina blista u austrijskoj ekipi i evropskim takmičenjima, prenosi Tuzlanski.ba

Ove sezone je u Salzburg došao iz Wolfsbergera, gdje je proveo sezonu na posudbi i odigrao na vrlo visokom nivou. Preuzeo je desno krilo svoje ekipe i jedan je od evropskih bekova s ​​najvećom projekcijom na tržištu.

  • Prema raznim bosanskohercegovačkim medijima, nekoliko Barcinih skauta pratilo je njihov razvoj ove sezone.

    Međutim, Katalonci nisu jedini koji su bacili oko na sjajnog Dedića, Arsenal i Milan su također zainteresovani za nogometaša s dobrom individualnom tehnikom, dobrom građom i sjajnom napadačkom projekcijom. Dedić može igrati na obje strane.

    Barcelona jasno stavlja do znanja da ne može iznevjeriti svoju predanost potpisivanju krilnog napadača, poziciji u koju će se uložiti novac ovog ljeta.

    Xavi Hernández volio bi imati provjerenijeg igrača, ali istina je da je Dedić pokazao vrlo dobre rezultate u Ligi prvaka i u reprezentativnim utakmicama Bosne i Hercegovine“, piše Sport.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje