Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Davor Šuker: HNS se slaže s UEFA-om, ne treba formirati regionalnu ligu

Preuzmite sliku

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i član Izvršnog odbora UEFA-e, prilikom današnje posjete Aleksandera Čeferina, predsjednika UEFA-e, Hrvatskoj kazao je da se “HNS u svemu slaže sa UEFA-om pa i po pitanju neformiranja regionalne lige na prostoru bivše Jugoslavije”.

Gledat će se u budućnosti šta je dobro za boljitak klupskog nogometa za srednje saveze. Svi nacionalni savezi UEFA-e trebaju da daju prijedloge i da nađemo rješenje. Sigurno je samo jedno, Liga prvaka je najbolje takmičenje na svijetu“, rekao je Šuker.

O prijetnjama iz UEFA-e da bi HNS pa i hrvatski klubovi ubuduće mogli biti žestoko i drastično kažnjeni zbog problema sa huliganima, Šuker je poručio:

Svako ko radi može pomoći da dođemo do pravičnog zakona o huliganima i pravično raspodijelimo novac za hrvatski sport od klađenja, da imamo normalan stadion. Da smo negdje i najgori i to znamo. Vjerovat ćemo u institucije pravne države. Nadam se da ćemo doći do bolje atmosfere“.

Istakao je kako su čelnici HNS-a izuzetno sretni što je Čeferin od izbora na funkciju predsjednika UEFA-e za jednu od prvih posjeta izabrao baš Hrvatsku.

Izuzetna mi je čast da mogu čestitati Čeferinu na funkciji predsjednika evropske organizacije. Počašćeni smo i drago nam je da je došao u Hrvatsku. Želimo da sa iskustvom i vizijom UEFA nam pomogne“, naglasio je Šuker.

Dodao je kako će hrvatska reprezentacija u januaru predstojeće godine od učešća na China Cupu inkasirati veliku svotu novca, te da je to bio dobar potez HNS-a iako je puno kritikovan u javnosti.

Na China Cupu igrat ćemo protiv Čilea, a u drugom susretu sastat će se Island sa Kinom. Zašto Real, Barcelona, Bayern, Arsenal idu na azijske turneje? Odličan novac ćemo zaraditi. Pošto nije FIFA tjedan ne možemo povući velike igrače, pa smo pozvali nogometaše iz hrvatske lige. Neki od njih možda nastupe i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018.“, zaključio je Šuker.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,