Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ćiro: “Ne smijemo propustiti priliku koju smo izborili” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Utakmicama 25. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH. Utrka između Slobode i Jedinstva za prvo mjesto  mogla bi do kraja sezone biti neizvjesna.

Obje ekipe u subotu imaju teška gostovanja. Jedinstvo iz Bihaća gostuje u Banovićima, dok Tuzlaci gostuju kod četvrtoplasiranog Rudara u Kaknju.

Ekipa Jedinstva ima problema sa sastavom pa tako u ovom susretu neće moći računati na kartoniranog Pljevljaka, kapitena Kahrimanovića koji se žali na bolove u koljenu, te Jaranovića koji je i prošlu utakmicu propustio zbog povrede noge.

Međutim crveno-bijele raduje podatak da se u tim nakon duge povrede vraća Kovačević, čiji se izostanak u prethodnim mečevima itekako osjetio.

Fudbaleri Slobode idu u goste neugodnom Rudaru iz Kaknja koji na svom terenu u dosadašnjem dijelu prvenstva ima zabilježene sve pobjede uz impozantnu gol razliku 24:0, pa je stoga trener Ćiro Blažević opravdano zabrinut.

Vrlo sam zabrinut zbog ove utakmice protiv Rudara. Brine me Kakanj!“, kaže Blažević za službenu klupsku stranicu te dodaje:

Brinem se, jer smo sada mi pod većim pritiskom. Iz iskustva znam da je lakše stizati nekoga, nego očuvati poziciju. Također, trebamo misliti i na tradiciju utakmica u Kaknju. Taj segment svakako da nije zanemariv“.

Sve utakmice 25. kola igraju se u subotu u 17,00 sati, osim susreta u Gabeli koji je u nedjelju. Mostarski Branitelj u ovom kolu odmara.

Parovi 25. kola (subota, 17 sati) Gradina – Čapljina; Iskra – Igman; Orašje – Mladost; Rudar – Sloboda; Podgrmeč – Radnički; Budućnost – Jedinstvo; GOŠK – Bratstvo (nedjelja) – Branitelj slobodan.

Direktan radio prijenos utakmice iz Kaknja možete pratiti na našem portalu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje