Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Četiri pogotka u mreži Bavaraca: Sjajan dan za Hoffenheim, Bičakčić pogodio pa se povrijedio

Preuzmite sliku

U derbiju 2. kola njemačkog nogometnog prvenstva Hoffenheim je “razbio” evropskog prvaka Bayern sa 4-1 uz dva gola hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića.

Fantastičnu predstavu pružio je Hoffeheim protiv aktualnog europskog i njemačkog prvaka koji je tokom sedmice osvojio i evropski Superkup protiv Seville.

Domaćin je protiv Bayerna mogao upisati i daleko uvjerljiviju pobjedu. Na koncu je bilo 4-1 čime je Hoffenheim prekinio dvije sjajne serije bavarskog sastava.

Bio je to prvi Bayernov poraz u posljednje 33 službene utakmice, te prvi ligaški poraz u zadnje 22 utakmice. Posljednji poraz Bayern je upisao u decembru 2019. na gostovanju kod Borussije Moenchengladbach (1-2).

Junak susret bio je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić koji nastavlja ‘puniti’ suparničke mreže. U prve tri utakmice u novoj sezoni, u Bundesligi i Kupu, zabio je čak sedam golova.

Dva je zabio Bayernu, tri Kolnu, a dva Chemnitzeru u Kupu. Njegovom sjajnom učinku možemo dodati i četiri gola Borussiji Dortmund u zadnjem kolu prošle sezone, te jedan Union Berlinu u kolu prije toga, čime dolazimo do brojke od čak 12 golova u zadnjih pet službenih susreta.

Domaćin je poveo u 16. minuti golom Ermina Bičakčića, nakon što je Dennis Geiger odlično ubacio iz kornera. Samo osam minuta kasnije bilo je 2-0Munas Dabbur je iskoristio grešku Bayernove odbrane i sjurio se prema Manuelu Neueru i savršeno ga prebacio.

Bavarci su do pogotka došli u 36. minuti preko Kimmicha, ali su postupili krajnje nekorektno jer nisu prekinuli napad dok se Ermin Bičakčić previjao od bolova na terenu.

Bičakčić je doživio tešku povredu zbog koje je ostao ležati, no Bavarci se nisu obazirali na to, nastavili su akciju i postigli pogodak.

Vezano | Teška povreda Bičakčića u meču protiv Bayerna: Sa bolnom grimasom na licu napustio teren

U posljednjim trenucima prvog dijela Andrej Kramarić je imao sjajnu priliku, no Neuer je pokazao kvalitet i skrenuo loptu u prečku. Još bolju priliku je imao Dabbur u 50. minuti, no promašio je gol.

Korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 77. minutui kada je Kramarić lijepo zabio za 3-1. Tačku na i sjajnog nastupa Kramarić je postavio u sudiskoj nadoknadi realiziravši kazneni udarac za 4-1.

Hoffenheim je ovom pobjedom preuzeo vrh tabele sa šest boodva koliko ima i Augsburg, dok je Bayern ostao na tri boda.

Kasnije se sastaju Freiburg i Wolfsburg. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje