Petak, 15. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bolić otkrio: Dešavalo se da smo na ceduljici dobijali spisak igrača iz RS

Preuzmite sliku

“Pa ja mislim da Pjanić i Misimović govore isto. Mislim da Pjanić ne govori o logistici. Nego govori o odabiru trenera i igrača. Ja poznajem fudbalere i sve ostale, znamo svi na kakv način se biraju treneri. Odabir i ovog sada i svih dosadšnjih. Savez odlučuje. Pjanić i govori o ljudima koji odlučuju ko će da bude selektor. Pa čak i koji igrači će biti u reprezentaciji”, kaže za N1 Elvir Bolić.

“Ja sam bio s Mehom Kodrom dva tri mjeseca. Ja znam šta se dešavalo nama”

N1: Šta se dešavalo?

“Dešavalo se da smo na ceduljici dobijali spisak igrača iz Republike Srpske. I onog momenta kada sam govorio kao generalni menadžer da to neću da predam Kodri zato što ako mu predam neće pozvati nijednog igrača sa te liste. Mi smo morali otići odatle, nismo mogli da budemo tu, bili smo samo dva mjeseca. Zato što nismo tako željeli da zovemo igrače. A Meho Kodro bi sigurno pozvao neke od tih igrača. Jer išli smo po Evropi i pratili igrače. Ali sve to je trajalo dva mjeseca zato što taj spisak je predat i nije urađen. Isto sada se dešavaju iste stvari i dešavale su se konstantno”.

Vezano | Bolić: Izborom Elvedina Begića za počasnog predsjednika degradiran Ivica Osim

“Mi znamo da imamo šest do sedam igrača koje moramo pozvati. Koji su nosoci igre i igraju u velikim klubovima. Zašto Vlatko Glavaš, ja ili bilo koji drugi sportski djelatnik ne može da dođe? Zbog Statuta, jel tako? Isto tako taj Statut se može promijeniti da bi neko dobio status počasnog. Mislim da što se tiče logistike naša reprezentacija ima jako dobre uslove. Problem nije logistički jer i oni znaju da se to dešava.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje