Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bolić: Izborom Elvedina Begića za počasnog predsjednika degradiran Ivica Osim

Preuzmite sliku

Da li trenutni predsjednik Fudbalskog saveza BiH Elevedin Begić zaslužuje titulu počasnog predsjednika FS BiH jedno je od pitanja koje je postavio voditelj emisije Semir Mustafić svim gostima u večerašnjem N1 specijalu – BH. fudbal.

Nekada najbolji napadač “Zmajeva” Elvir Bolić je ocijenio kako nema razloga da Begić bude počasni predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

“Čovjek je bio dva mandata, osam godina predsjednik Saveza, stvarno ne vidim razlog da bude počasni predsjednik, uz dužno poštovanje. Mislim da je to malo degradiralo poziciju sadašnjeg počasnog predsjednika – Ivice Osima. (N1: Ko će biti sljedeći počasni?) Njih 15 će dići ruke i birat će se počasni. (N1: Ko je izabrao tog čovjeka da bude počasni?) Ljudi koji nemaju mnogo veze s fudbalom. Ja nemam ništa protiv čovjeka koji je stvarno uradio dosta, otišla je reprezentacija na Svjetsko prvenstvo. To je nakaradno. (N1: Zašto?) Je li nama treba još jedan počasni predsjednik? Ja stvarno nemam ništa protiv čovjeka, ali da je bilo ko u pitanju isto bih rekao. Ne postaje se tek tako počasni predsjednik”, zaključio je Bolić.

Bivši reprezentativci Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš kazao je kako Begiću “skida kapu” za odlazak “Zmajeva” u Brazil, ali..

“Za ono što je on napravio, odlazak na SP, ja skidam kapu. Kada gledate Ivicu Osima i njegove reference, onda ne. Jer sada smo degradirali Ivicu Osima. Iz koje generacije ćemo sada birati sljedećeg? Gdje ćemo onda svrstati Hasana Salihamidžića koji je osvojio više titula nego čitav Balkan zajedno”, pitao je Glavaš.

Generalni sekretar NS BiH Adnan Džemidžić je kazao kako Elevedin Begić “aposlutno” zaslužuje titulu počasnog predsjednika FS BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,