Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivši igrači Slobode pogađali za Željezničar i pobjedu u pripremnoj utakmici (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri tuzlanske Slobode od četvrtka su na pripremama u Međugorju, danas su odigrali i pripremnu utakmicu protiv ekipe Željezničara u kojoj su poraženi rezultatom 2:1.

Šef stručnog štaba FK Sloboda od prve minute na teren je poslao slijedeći sastav Vukliš, Adžem, Ignjatović, Ivetić, Beganović, Alispahić, Hadžanović, Baraban, Smajić, Pršeš i Zukić.

S druge strane trener Željezničara odlučio se na ovih 11 fudbalera: Kjosevski, Stevanović, Bogičević, Velić, Stanić – Šabanadžović, Osmanović – Žerić, Ramović, Zajmović – Krpić.

Pripremni meč između Slobode i Željezničara igrao se dva puta po 60 minuta prema ranijem dogovoru Nalića i Osima.

U prvom dijelu susreta i Sloboda i Željezničar imali su po nekoliko prilika za postizanje pogotka ali se ipak na odmor otišlo kod rezultata 0:0 jer su se golmani oba tima istakli dobrim intervencijama.

Za Slobodu su u drugom poluvremenu nastupili: Čokorilo, Tosunbegović, Salkić, Salihović, Terzić, Hodžić, Musić, Todorović, Livančić, Ćivić, Vidović dok su za Željezničar drugo poluvrijeme počeli Fejzić, Osmanković, A. Šehić, Hajdarević, Vranješ, Rodin, Pavić, Zec, Dacić, Zubanović, Veselinović.

Tempo igre u drugom poluvremnu bio je nešto slabiji pa se igralo uglavnom na sredini terena.

Bolju i konkretniju igru u ovom prijateljskom pripremnom meču Sloboda je uspjela da kruniše pogotkom u 85. minuti preko Livančića koji je šutirao sa nekih 16 metara. Prethodno je Musić centrirao iz kornera, a nakon gužve lopta se odbija do Livančića, koji je bio precizan.

Utakmica se odigrala po prilično lošem terenu koji nije dozvoljavao igračima oba tima kombinatoriku u akcijama.

Ipak, tim Željezničara došao je do poravnjanja rezultata u 93. minuti susreta. Zec je ubacio sa strane nakon čega je lopta došla do Veselinovića koji je odlično šutirao i pogodio za izjednačenje rezultata.

U nastavku utakmice Željezničaru je trebalo samo nekoliko minuta da stigne i do potpunog preokreta. Prvo je Dačić uputio šut ka golu Slobode, golman kratko odbija, a Zec sve sjajno prati i trese mrežu za 2:1 što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.

Zbog crvenog kartona teren u Međugorju morao je napustiti igrač Slobode Anel Topuzović ali njega je zamijenio Pirić pa se tako susret okončao sa izjednačenim snagama. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje