Petak, 10. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona je novi pobjednik UEFA Superkupa

Preuzmite sliku

Barcelona je novi pobjednik UEFA Superkupa nakon što je u tijesnoj borbi uspjela savladati Sevillu.

Na stadionu Boris Paichadze Dinamo Arena u Tbilisiju, u Gruziji, susreli su se pobjednik Lige prvaka FK Barcelona i pobjednik Evropske lige Sevilla.

Od početka susreta oba tima su pokazal iznimnu želju za pobjedom. Sevilla je već u 3. minuti povela pogotkom Evera Banega, no samo četiri minute kasnije, u 7. minuti, Barceona je preko Messija izjednačila rezultat.

Do kraja prvog poluvremena Messi i Rafinha su postgli po još jedan pogodak, tako da su ekipe u svlačionicu otišle sa rezultatom 3:1 u korist Barcelone.

U drugom poluvremenu Sevilla je ozbiljnije krenula prema golu protivnika. Već u 57. minuti Jose Antonio Reyes zabija pogodak za 4:2, a u 72. minuti iz slobodnog udarca Kevin Gameiro je rezultat podigao na 4:3. Sevilla je nastavila oštro prema golu Barcelone te je u 81. minuti uslijedio pogodak Yevheniy Konoplyanka čime je rezultat izjednačen.

Do kraja susreta rezultat je ostao nepromjenjen te je sudac William Collum svirao za produžetke.

Prvo poluvrijeme produžetaka također je prošlo bez novih golova, ali je Barcelona u 114. minuti, nakon neuspjelog izvođenja slobodnog udarca Messija, preko Petra Rodrigeza postigla peti gol u večerašnjem susretu.

Do kraja drugog poluvremena produžetaka Sevilla je imala još dvije prilike, no rezultat je ostao nepromijenjen te je susret okončan rezultatom 5:4 u korist Barcelone, novog pobjednika UEFA Superkupa. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,