Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pandža: Bolno je, ali moramo se pogledati u ogledalo

Preuzmite sliku

Težak domaći poraz Slobode sa 24 poena razlike od Vogošće, zabrinuo je navijače tuzlanskog tima, a čini se i stručni štab na čelu sa Josipom Pandžom.

Trener Slobode nakon sinoćnje utakmice bio je vidno smiren, međutim i svjestan da ekipu “drma” rezultatska i igračka kriza u svim segmentima košarkaške igre.

– Slična utakmica kao i u Širokom. Tamo smo bili raspoloženiji u napadu, međutim trčanje nazad i zatvaranje skoka su svari koje su “kriminalne”. Imali smo desetak skokova manje od ekipe koja je realno slabija od nas. Primili smo 27 poena iz kontri, tako da i to nešto govori. Vogošća nas je deklasirala u svakom smislu – istakao je Pandža za Tuzlanski.ba, te nastavio:

– Ovo je udarac na naš obraz i preuzimam potpunu odgovornost na sebe nakon debakla. Moji igrači ne trebaju biti zaštićeni i moraju odgovarati za dva vezana sramotna poraza. Evidentno da imamo nekih problema u ekipi, ali ne bih da analiziram javno “vruće glave”. Neka to ostane problem u naša četiri zida koji moramo riješiti. Bolno je, ali moramo se pogledati u ogledalo – dodao je Pandža.

Unatoč porazu, košarkaši Slobode ostali su na 4. mjestu sa realnim šansama za plasman u play-off. Međutim, petoplasirana Vogošća sada ima samo dvije pobjede manje od Slobode te se polako uključuje u borbu za četvrto mjesto.

Vremena za predah nema puno. Već u srijedu tuzlanski klub u Mejdanu dočekuje prvaka BiH, ekipu mostarskog Zrinjskog. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,