Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na krilima Hasandića OKK Sloboda do zaslužene pobjede nad ekipom Bosna Royal (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Pred oko 3.000 ljubitelja košarke u dvorani Mejdan košarkaši Slobode sasvim zasluženo ostvarili su pobjedu nad ekipom Bosne Royal u petom kolu Lige 12. rezultatom 92:79.

Igrači Damira Mulaomerovića nisu imali većih problema na parketu dok je gostima iz Sarajeva ovo ujedno bio peti poraz.

Već nakon prvog perioda igre OKK Sloboda je napravila značajnu prednost od 10 razlike (27:17) da bi do kraja prvog poluvremena ta prednost iznosila 18 poena (50:30).

Treći period igre također je pripao domaćim košarkašima sa 25:17, da bi u posljednjih deset minuta došlo do pada koncetracije kod Slobode što su košarkaši Bosne iskoristili da ublaže poraz na pristojnih 13 poena razlike (92:79).

Slobodu do pobjede je predvodio Almir Hasandić sa 22 postignuta poena, pored Hasandića u redovima Slobode raspoloženi su bili Mujo Tuljaković koji je ubacio 13, zatim Saša Džambić sa 12 i Ratrko Petrić sa 11 poena.

U timu gostiju iz Sarajeva Marko Dujković je bio najefikasniji. Centar Bosna Royala ubacio je 22 poena uz osam skokova. Nikica Šljuka je na kraju imao 17 poena.

Loš pristup u igri zadnjih deset minuta gosti su iskoristili da smanje rezultat. Neki igrači se trebaju zapitati, jer će moarti da ulože puno više truda i energije da bi mogli ispuniti ono što se od njih očekuje. Smatram da je pobjeda zaslužena, međutim nisam zadovoljan drugim poluvremenom.” – kazao je nakon susreta trener Slobode Damir Mulaomerović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,