Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga za prvaka: U neizvjesnoj završnici košarkaši Slobode poraženi od Širokog Brijega

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode su u 6. kolu lige za prvaka gostovali na Pecari protiv ekipe Širokog Brijega te u neizvjesnoj završnici zabilježili poraz rezultatom 78:72

Košarkaši Slobode su bolje otvorili susret i imali vodstvo nakon prve četvrtine (17:20), a domaći košarkaši su znatno bolje zaigrali u nastavku pa su predvođeni sjajnim Čolakom uspjeli na kraju prvog poluvremena ostavriti vodstvo rezultatom 44:38.

Sloboda je nekoliko minuta pred kraj susreta imala i vodstvo koje crveno-crni nisu uspjeli iskoristiti pa su Širokobriježani na kraju zasluženo slavili treću pobjedu u ligi za prvaka.

Široki Brijeg je do pobjede vodio sjajni Mateo Čolak sa 29 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Za Slobodu najviše koševa je ubacili su Bojić i Brewton (16), a pratili su ih Ismet Sejfić (14), te Lelić sa 12 postignutih poena.

Podsjećamo, Sloboda je u prvom susretu ova dva tima savladala ekipu Širokog Brijega u Mejdanu na samom otvaranju lige za prvaka.

Dakle, u međusobnom duelu ova dva tima Sloboda je slavila pobjedu sa sedam poena razlike (66:59) dok je na Pecari izgubila sa šest (78:72), što u određenom raspletu lige može biti od velikog značaja za tim Adnana Žunića.

U narednom kolu košarkaši Slobode u Mejdanu dočekuju Bosnu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje