Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kamenjaš: Hendikep je što smo u grupi sa Kiprom, ali dat ćemo sve od sebe da naš narod učinimo ponosnim

Preuzmite sliku

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon žrijeba u Minhenu, saznala je imena protivnika u kvalfikacijama za naredno Evropsko prvenstvo, koje se održava u Finskoj, Poljskoj, Latviji i Kipru.

Zmajevi se nalaze u grupi E sa selekcijama Francuske, Hrvatske i Kipra. Osim kiparske reprezentacije, kojoj je kao domaćinu već osigurano učešće na EP, plasman na Eurobasket 2025 ostvarit će još dvije ekipe iz ove grupe.

“Hendikep je što je Kipar došao u našu grupu i svi smo ih željeli izbjeći baš zbog tog domaćinstva. Ne treba trošiti puno riječi pričajući o Francuskoj , svi znamo o kakvoj se ekipi radi i kada nisu u najjačem sastavu znamo koliko su moći. Mislim da smo protiv Hrvatske zadnji put igrali prije 10-12 godina na Eurobasketu. Smatram da će to biti prava utakmica i sigurno da možemo proći tu grupu. Poznajemo Mađare, Portugal manje-više, sa Poljacima još nismo odmjerili snage, ali ako su gledaoci pratili Eurobasket vidjeli smo da imaju dobru ekipu”, prokomentarisao je protivnike Kenan Kamenjaš, reprezentativac BiH te dodao:

“Svi znamo koliko je Jusuf dominantan u reketu i koliko je Musa imao dobru sezonu u Euroligi u Realu i sigurno da će našoj reprezentaciji dati dobru dimenziju. Dat ćemo sve od sebe i mislim da ćemo ostvariti taj uspjeh i ponovo učiniti naš narod i domovinu sretnima i ponosnima jer to i zaslužuju u ovim teškim vremenima”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje