Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Užas u SAD-u: Otac tjerao 6-godišnjeg sina da satima trči na traci, dijete preminulo

Preuzmite sliku

Otac iz New Jerseyja svog je šestogodišnjeg sina tjerao da trči na traci za trčanje sve dok dijete nije preminulo. Christopher Gregor (31) zbog toga se jučer pojavio na suđenju za navodno ubistvo svog sina Coreyja Micciola, a događaj datira iz 2021. godine. Ako bude osuđen, prijeti mu doživotni zatvor.

Gregor je Coreyja tjerao da trči jer je dijete bilo “predebelo”, navodi se u optužnici koju prenose američki mediji, a pojavio se i novi video koji otkriva zlostavljanje djeteta. Tokom suđenja Višem sudu u Ocean Cityju prikazan je video nadzorne kamere na kojem Gregor tjera Coreyja da trči na traci nakon što je dječak više puta pao s nje zbog prevelike brzine.

Nekoliko puta padao s trake

Gregor i njegov sin viđeni su 20. marta 2021. kako ulaze u fitness centar Atlantic Heights Clubhouse, gdje je dječak odmah stavljen na traku za trčanje, prema videu koji je dobio CourtTV.com. Snimak je uhvatio Gregora kako ide do trake za trčanje kako bi povećao brzinu i podigao nagib staze.

Nagle promjene bile su prevelike za noge dječaka, zbog čega je pao i skliznuo sa staze u pokretu. Gregor je podigao svog sina i bacio ga natrag na traku za trčanje, što je natjeralo djetetove noge da se saviju unazad dok je otac naizgled zabijao zube u Coreyjevu glavu.

Dječak se vraća, ali opet pada i nastavlja se boriti da ostane na spravi, na kraju navodeći oca da smanji i brzinu i nagib. Dječakova majka Bre Micciolo prva je u suzama svjedočila pred sudom dok je gledala stravičan video.

Dječakova majka natjerala oca da ga vodi ljekaru

Nekoliko dana prije smrti svog sina Bre Micciolo prijavila je dječakove ozljede Odjelu za zaštitu djece u New Jerseyju, piše američki Sun, a 1. aprila zatražila je da Gregor odvede njihovog sina ljekaru. Dok je bio na dogovorenom terminu, Corey je navodno otkrio da ga je otac tjerao da trči na traci za trčanje “jer je bio predebeo”, izvijestio je list.

Sljedećeg dana Gregor je dječaka hitno odvezao u bolnicu jer se dječak probudio iz drijemeža teturajući, nerazgovijetno govoreći, osjećajući mučninu i kratak dah, navodi Court TV. Tokom CT skeniranja Corey je doživio napadaj, zbog čega je medicinsko osoblje moralo pokrenuti reanimaciju, ali bila je neuspješna.

Otac uhapšen godinu dana nakon tragedije, od tada je u zatvoru

Početna autopsija pokazala je da je Corey umro od posljedica ozljeda tupim predmetom s kontuzijama srca i jetre s akutnom upalom i sepsom. Gregor je uhapšen u julu 2021. pod optužbom za zanemarivanje djeteta nakon što su istražitelji pregledali snimke nadzornih kamera iz fitness centra.

U septembru 2021. forenzički je patolog utvrdio da je Coreyjeva smrt ubistvo jer je patio od hroničnog zlostavljanja, uključujući povrede od tupog udarca na prsima i trbuhu s razderotinom na srcu, kontuzijom lijevog pluća te razderotinom i nagnječenjem jetre. Gregor je uhapšen 9. marta 2022. zbog smrti svog sina. Od tada je odbio 30-godišnji sporazum o priznanju krivice i nalazi se u zatvoru Ocean City bez kaucije. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje