Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Denver po prvi put osvojio NBA ligu, Jokić sjajnim rekordom postao MVP finalne serije

Preuzmite sliku

Denver Nuggetsi su prvi put prvaci NBA lige. Denver je na domaćem terenu u petoj utakmici finala pobijedio Miami Heat 94:89 i s ukupnih 4:1 postao prvak.

Srpski centar Nikola Jokić proglašen je MVP-jem finalne serije. Zadnju utakmicu završio je s 28 poena, 16 skokova i četiri asistencije. Utakmica se zbog Jokića posebno pratila u Srbiji, gdje nakon trijumfa Denvera vlada veliko slavlje.

“Denver je NBA šampion, Nikola Jokić je Bog košarke”, naslov je Telegrafa. “Denver je NBA šampion, Denver je najbolji tim na svijetu, Nikola Jokić je Bog košarke koji je tokom cijele sezone nosio Nuggetse na leđima i na kraju im donio historisjku titulu”, piše Telegraf.

“Srbin je NBA šampion. Poslije Novaka, i Nikola pokorio planet. Jokić s Denverom uzeo prsten i ušao u historiju”, piše Kurir, dok je naslov Blica: “Nikola Jokić je šampion NBA lige! San je java, Srbin magijom ‘zatvorio’ jednu od najljepših priča u historiji košarke”.

“Jokić za historiju. Denver je šampion! Džoker pokorio SAD kao niko prije”, naslov je portala B92, koji piše da nijedan košarkaš u doigravanjima nije imao ukupno najviše poena, skokova i asistencija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,