Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bećiragić optimista: Ovakvom igrom pobijedit ćemo još barem dvije utakmice

Preuzmite sliku

Selektor Adis Bećiragić nije bio zadovoljan nakon poraza reprezentacije BiH od domaćina Njemačke u utakmici drugog kola Evropskog prvenstva rezultatom 92:82.

Za razliku od utakmice protiv Mađarska, danas su samo Džanan Musa i Jusuf Nurkić ponovili fenomenalne partije iz prvog kola.

“Ne možete svaki dan od svakoga očekivati da igra na isti način. Igrali su zajedno i agresivno i to je dobro. Izgubili smo kontrolu u trećoj četvrtini. Ali opet smo pokazali snagu kada smo ih stigli. Zaista smo loše odigrali u trećoj četvrtini. Momci su imali veliku želju da pred 20.000 ljudi pobijede domaćina i gotovo smo pobijedili. Sad je najbitnije da ih što prije oporavimo za naredne izazove”, rekao je Bećiragić nakon utakmice za Sport klub te zatim objasnio konflikt s njemačkom klupom i sudijama:

“Oni su gledali u mene i ja sam im rekao ‘šta gledate’ i to je to.”

Vezano | Košarkaši BiH poraženi od favorizirane Njemačke u drugom kolu Eurobasketa

Ponovo se potom osvrnuo na partiju ekipe te najavio nastavak grupne faze.

“Bitno je da igramo kao ekipa. Još uvijek imamo neke greške, ali čini mi se da igramo bolje. Bitno je da jedni druge osjećaju. Moramo što prije vratiti energiju. Smatram da ćemo s ovom kvalitetnom igrom pobijediti barem dvije utakmice do kraja grupne faze, inšallah”, poručio je Bećiragić.

Podsjetimo, BiH sada ima jednu pobjedu i poraz na otvaranju Eurobasketa, a u narednom kolu već sutra u 17:45 sati igra protiv Slovenije. Četiri najbolje ekipe iz grupe nastavljaju takmičenje u nokaut fazi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje