Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši BiH poraženi od favorizirane Njemačke u drugom kolu Eurobasketa

Preuzmite sliku

BiH je u prvom kolu savladala Mađarsku sa 95:85, dok su Nijemci bili bolji od Francuza rezultatom 76:63. U drugom kolu Njemačka je slavila pobjedu protiv BiH rezultatom 92:92. 

Košarkaši BiH su odlično otvorili susret, uz raspoložene Nurkića i Musu Zmajevi su nametnuli svoj tempo i prvu četvrtinu okončali minimalnim vodstvom 20:18. U drugoj četvrtini košarkaši BiH zadržavaju visok tempo igre, kontrolišu odbranu, efikasnost u napadu rezultira vodstvom nakon prvih 20 minuta igre (47:42).

Treća četvrtina u proteklih nekoliko susreta bio je period igre u kojem su Zmajevi igrali najbolje, međutim protiv Njemačke izabranici Adisa Bećiragića su brzo ispali iz ritma, nedostatak fokusiranosti i razigrani domaćin, sustigao je prednost a potom i poveo, nakon trećeg perioda rezultat je glasio 58:70 za Njemačku.

Iako je selektor ohrabrivao svoje košarkaše i pokušavao podići moral u timu, osim periodičnih dobrih poteza nije bilo dovoljno snage da se rezultat u potpunosti sustigne. Schroder, Obst, Wagner i društvo nisu dopustili iznenađenje pred domaćom publikom pa su slavili drugu pobjedu na Eurobasketu rezultatom 92:82.

Već sutra od 17:45 reprezentaciju BiH očekuje susret protiv Slovenije, dok će Njemci pokušati zabilježiti treću pobjedu protiv Litvanije.

Najefikasniji u redovima BiH bili su Musa 30, Nurkić 21 i Roberson 13 poena. U redovima Njemačke bolji od ostalih bili su Schroder 18, Wagner 18, Thiemann 14, Obst 13 poena. (Tuzlanski.ba | Foto: Eurobasket) 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,