Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gol Asmira Begovića od 91,9 metara u Guinnessovoj knjizi rekorda (VIDEO)

Preuzmite sliku

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman engleskog Stokea Asmir Begović dobio je svoje mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda i to zbog gola koji je postigao Southamptonu prošle sezone, javlja Anadolu Agency (AA). Bh. golman se tako pridružio Usainu Boltu, Cristianu Ronaldu, Rogeru Federeru i drugim svjetskim sportskim asovima koji su se našli u 60. izdanju čuvene knjige.

Iako Begovića svi hvale zbog odbrana, on je nagradu dobio zbog gola koji je postigao s najveće udaljenosti (91,9 metara) na utakmici Premier lige protiv Southamptona u sezoni 2013/2014.

“Osjećam se izvrsno jer sam dobio ovu nagradu. Kao golman nisam očekivao da se ovo desi niti da oborim ovakav rekord. Prihvatam nagradu i uživat ću u njoj. Plaketa će ponosno zauzeti mjesto na zidu u mom domu”, rekao je Begović, objavljeno je na njegovoj službenoj web-stranici.

Begović se tako pridružio slavnom društvu koje čini i Rogerer Federer koji drži nekoliko rekorda, među kojima je titula “najmoćnijeg sportiste svijeta”, najviše Grand Slam titula (17), najviše pobjeda na Grand Slamovima (265)…Cristiano Ronaldo je na listi kao fudbaler s najviše golova u Ligi prvaka tokom kalendarske godine. Portugalac je postigao 15 golova od 13. februara do 10. decembra 2013. godine. Osim toga, Ronaldo je sportista s najviše pratilaca na Twitteru, čak 25 miliona. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: