Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Supa od kukuruza: Jednostavan recept s pristupačnim sastojcima

Preuzmite sliku

Popularno

Kada je vani sezona prehlade i gripe, na kuhinjskom stolu se onda sve češće serviraju razne vrste supa i supastih proizvoda. 

Supa od kukuruza mnogima je omiljeno jelo, bez obzira na godišnje doba. Kukuruz ne morate jesti samo kuhan i grilan! Ova zrnca sreće možete iskoristiti za odlične supe koje su toliko zasitne da se mogu poslužiti kao samostalan obrok.

Recept je jednostavan, sastojci su pristupačni, a supa je gotova za čas!

Sastojci

Pola malog poriluka

1 šoljica tikve narezane na kockice

2 šoljice vode

2 šoljice nezaslađenog bademovog, rižinog ili sojinog mlijeka

3 kašike svijetlog misa

1 šoljica zrna kukuruza

3 grančice peršuna grubo narezanog

Priprema

1. U lonac složite sloj poriluka pa sloj tikve. Dodajte vodu, pokrijte i kuhajte na srednjoj vatri dok ne proključa. Dodajte mlijeko, poklopite i smanjite vatru na minimum.

2. Polako kuhajte dok tikva posve ne omekša, 35 minuta. U blenderu izmiksajte supu u pire, pa je vratite u lonac da polako proključa. Odvojite malu količinu tekućine u kojoj ćete otopiti miso.

3. Razrijeđeni miso i kukuruz umiješajte u lonac pa pustite da se ponovo zagrije, ali pazite da ponovo ne proključa. Kada se dovoljno zagrijete, skinite i poklopite, te pustite da odstoji.

Prijatno!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,