Za ovu ukusnu čoko tortu, po receptu čuvene hrvatske kuharice Ane Ugarković, treba vam svega pola sata vremena.
Sastojci
- 125 g Nestlé Dessert Corsé čokolade
- 125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 jaja, odvojeni žumanjci i bjelanjci
- 50 g šećera
- 1 mjerica voća
- sladoled
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite kalup za tortu s maslinovim uljem i obložite stijenke masnim papirom. Rastopite nasjeckanu čokoladu zajedno s maslinovim uljem na pari. Ostavite da se malo ohladi. U međuvremenu, tucite žumanjke sa šećerom dok ne postanu gusti i ne posvijetle. Umiješajte u njih rastopljenu čokoladu. U čistoj zdjeli istucite bjelanjke u snijeg i umiješajte ih u čokoladnu smjesu. Ulijte tijesto u kalup i pecite 20 minuta. Ostavite da se kolač ohladi u kalupu. Poslužite tortu sa voćem i sladoledom. (Ženskiportal.ba)