Svi koji vole kesten-pire, biće oduševljeni ovim receptom. Dosta je lagan i ukusan, a idealan je za desert nakon večere u hladnim jesenjim danima…, piše Ženskiportal.ba
Priprema
Pjenasto umutite maslac, pa stalno miješajući dodajte žumanca, šećer, vanilin šećer, kesten, prašak za pecivo i rum. Umutite bjelanca u čvrstu pjenu, pa lagano umiješajte u smjesu kestena. U podmazani kalup naspite smjesu, pa kuhajte na pari oko 1 sat. Gotov puding prebacite u zdjelice za posluživanje, pa ostavite da se ohladi. Vrhnje za šlag i šećer u prahu umutite u čvrstu pjenu – šlag. Ohlađen puding ukrasite šlagom i poslužite.
Sastojci
- 200 g maslaca
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 500 g kuhanog i očišćenog kestena
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašika ruma
- 300 ml vrhnja za šlag
- 3 kašike šećera u prahu