Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kuhari otkrili tajnu: Pire krompir kao iz restorana

Preuzmite sliku

Svi smo svjesni kako pire sa dodatkom mlijeka ima bogatiji ukus, međutim, profesionalni kuhari otkrivaju dodatne tajne koje čine njihov pire u restoranu još ukusnijim i nježnijim nego onaj koji pripremamo kod kuće.

Jedna od tih tajni je otkrivena od strane ruske kulinarske blogerke Elene Golutsove.

  • Elena Golutsova je sa svojim bogatim iskustvom u svijetu kuhanja podijelila korisne trikove kako postići pire krompir koji je neodoljivo kremast. Nakon što skuhate krompir, ključno je da ga osušite i zatim ga pažljivo propasirate kroz sito. Nakon ovog koraka, dodajte vruće mlijeko, nikako hladno, i rastopljeni puter. Koristeći mikser, umutite sastojke u pireu. Rezultat ovog procesa će biti pire krompir koji je ne samo vazdušastiji, već će imati i svjetliju boju, pružajući vam vrhunski doživljaj ukusa.

    Zahvaljujući saznanjima profesionalnih kuhara poput Elene Golutsove, sada možete dostići nivo ukusa i teksture koji će se približiti onome što uživate u restoranima. (24sedam.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,