Neviđena potražnja za kuharima: Plate i preko 3.000 KM

Čak 3.000 maraka mjesečno, uz topli obrok, uplatu svih doprinosa, smještaj te druge pogodnosti, mogao bi zaraditi kuhar koji se zaposli u jednom restoranu u Stocu. Toliku platu, uz dodatnu nagradu tokom ljetne sezone, u…

U BiH nedostaje molera, bravara, kuhara: Dnevnice i do 100 KM

Na tržištu rada sve je teže pronaći majstore, vozače, kuhare, konobare. Većina njih, zbog niskih plata, napustila je našu državu. Pa sada za ovim zanimanjima vape i poslodavci i građani. Dnevnica i do 100 KM…

Kuhari otkrili tajnu: Pire krompir kao iz restorana

Svi smo svjesni kako pire sa dodatkom mlijeka ima bogatiji ukus, međutim, profesionalni kuhari otkrivaju dodatne tajne koje čine njihov pire u restoranu još ukusnijim i nježnijim nego onaj koji pripremamo kod kuće. Jedna od…

Otkrivamo vam tajnu kuhanja savršene tjestenine

Italijanski kuhari malo po malo, često otkrivaju svoje male tajne za savršenu tjesteninu.  Na prvu se čini kao da je kuhanje tjestenine „prosto kao pasulj“, ali postoji razlika između kuhanja tjestenine samo jer ne znamo šta…