Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hertha odredila cijenu za Tabakovića, traže 30 miliona eura

Preuzmite sliku

Haris Tabaković (29) igra sezonu karijere. Zbirno je zabio čak 26 golova, od toga 24 za Herthu u kojoj je od prošlog ljeta.

Berlinski klub navodno će pokušati zadržati sve igrače, ali gledajući na njihovu raniju transfer politiku teško da će zaustaviti Tabakovića.

Kako prenosi Kicker u Herthi su odredili i cijenu za našeg reprezentativca.

“Tabaković mislim da ne želi da ide, ali ako neko ima ponudu od 30 miliona eura možemo razgovarati” rekao je trener Herthe Pal Dardai.

Hertha neće u Bundesligu, ali Tabaković bi mogao. Klub je “lagan” na prodaji igrača, pa su samo ove sezone prodali devet igrača. Lukebakio je otišao u Sevillu za 10 miliona eura, a ono zanimljivije u Bundesligu su prodavali u Frankfurt, Mainz i Union Berlin. Bili su to transferi od oko 4 miliona eura u prosjeku.

Nema skauta ili agenta koji u ovom trenutku nema zahtjev da nađe nekom klubu napadača. Oni su vruća roba i za Tabakovića će sigurno biti interesa. Harisa je Hertha platila 500.000 eura i sigurno neće čekati da “zatrokira” pa da rade izlazni transfer. On bi mogao biti jedan od boljih poslova za klub u ovoj godini.

U Bundesligu bi, a da ne mijenja klub, trebao da ide Nikola Vasilj sa St. Pauli, a možda i Dennis Hadžikadunić sa HSV.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje