Turšija bez kuhanja: Brza i ukusna zimnica

Vrijeme je za zimnicu! Vjerovale ili ne, ova turšija bez kuhanja oduzeće vam tek pola sata. Više će vam trebati da priprimite tegle! Evo kako se sprema hladna turšija Najveći bonus ovog recepta? Ne morate…

Kako pravilno kiseliti kupus

U našim krajevima kiseli kupus je najvažnija zimnica iz pregršt dobrih razloga: lako ga je uzgojiti, svake jeseni bogato rodi, pristupačne je cijene, postupak kiseljenja je jednostavan i posve prirodan, ne kvari se i čuva…

Zbog neodstatka šljiva odlučili da prave džem od bundeva

Proljećni mrazevi i sušno ljeto krivi su što u fočanskom kraju šljive i jabuke nema “ni za lijeka”, ali slatki dio zimnice, zahvaljujući bundevi, ipak neće izostati. Vrtovi pored Drine u Jošanici kod Foče prepuni…

Priprema zimnice je u toku: Kako pripremiti savršen pinđur?

Među tipične i tradicionalne proizvode na području zemalja Balkana izdvaja se i pinđur. Iako će mnogi reći da je sličan ajvaru, gurmani itekako znaju razliku. Ljubiteljima zimnice sigurno će se dopasti ovaj recept! Sastojci: 4…