Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Velika tragedija: Blizanci zaspali u drvenom sanduku sa igračkama i ugušili se

Preuzmite sliku

Četvorogodišnji blizanci sa Floride ugušili su se nakon što su zaspali u svom drvenom sanduku sa igračkama prošlog mjeseca, potvrdila je njihova majka u potresnoj objavi na Facebooku ove nedjelje.

„Neće mnogi znati bol gubitka dvoje djece u isto vrijeme, i to na način koji nema smisla, ali moram da vjerujem da ih je nešto u ovom univerzumu odabralo, možda da ih zaštiti od neke buduće tragedije, ili možda zato što su njihove duše bile previše savršene za ovaj svijet“, napisala je Sadie Myers, prenosi Nova.rs.

Posvećena majka, bila je na poslu prošlog petka uveče kada je njen suprug Don Star stavio blizance — Auroru, djevojčicu, i Kelana, dječaka — i njihova dva starija brata u krevet na spavanje.

Star je radio danju, dok je njegova žena radila noću da ne bi morala da ostavi svoju djecu sa dadiljom, rekla je njena sestra Deana Myers. U nekom trenutku rano u subotu, blizanci su se probudili i odlučili da igraju zajedno. Myersova je napisala da su blisko povezani blizanci rutinski ustali u sitne sate, da bi ih ona zatekla kako ujutro spavaju na raznim mjestima sa igračkama razbacanim po njihovoj zajedničkoj sobi.

„U petak uveče, čudno mjesto gdje su odlučili da se ušuškaju i ponovo zaspu bilo je u njihovom sanduku za igračke koji koristimo za skladištenje svih njihovih plišanih životinja“, napisao je Myers.

Blizanci su uklonili većinu plišanih životinja iz sanduka, ali su nekoliko zadržali. Myers je rekao da su tada zaspali zagrljeni.

Mama je rekla da pretpostavlja da su jedno drugom poželjeli laku noć kao i uvijek.

„Laku noć, Kel Kel“, šaputala bi Aurora.

„Noćna noć, sisi“, odgovarao bi njen brat.

„Negdje tokom spavanja jedno od njih se sigurno pomjerilo ili udarilo tokom sna i to je dovelo do zatvaranja poklopca ovog starog drvenog sanduka“, rekla je Myers.

Kada se ujutro probudila, rekla je Myers, osjetila je neke napade panike nakon što je vidjela da nisu u krevetu.

Cijela porodica je mahnito jurila oko kuće, dozivajući dvoje djece. Najzad je jedan od njihove starije braće otvorio sanduk i vidio ih unutra.

Nesvjestan tragedije koja je upravo zadesila njegovu porodicu, dječak je pretpostavio da još spavaju.

„Mama!“, uzviknuo je ponosno. „Našao sam ih! Tako su glupi samo spavaju u kutiji za igračke.“

Ali Myersova je rekla da je odmah shvatila da su blizanci preminuli.

„Otišla sam da provjerim i u roku od nekoliko sekundi znala sam da nešto nije u redu, ali sam takođe brzo shvatila da je već prekasno. Za mene to nema smisla i nikada neće“, rekla je ona.

Stigli su zamjenici šerifa Jacksonvillea, ali napori za spasavanje života bili su uzaludni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,