Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zrakoplov prinudno sletio u Beograd, putnik preminuo

Preuzmite sliku

Zrakoplov turske kompanije “Turkish Airlines”, koji prometuje na destinaciji Istanbul – Frankfurt zatražio je je u nedjelju dozvolu za izvanredno slijetanje na Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu zbog lošeg zdravstvenog stanja jednog putnika, koji je ubrzo nakon toga preminuo.

U Hitnoj pomoći kratko su poručili kako su primili poziv za intervenciju jer je, kako im je rečeno, jednom od putnika pozlilo. Međutim, u MUP-u potvrđuju da je nepoznati putnik preminuo na licu mjesta, javio je Blic.

– Nakon jučerašnja dva izvanredna slijetanja na beogradski aerodrom, danas je i zrakoplov tipa Airbas A320 kompanije “Turkish Airlines”, koji je prometovao na relaciji Frankfurt – Istanbul, izvanredno sletio u 10.56 sati i potražio pomoć na Aerodromu “Nikola Tesla” zbog putnika kojem je pozlilo. Ekipa Hitne pomoći je intervenirala(…) Sve dežurne ekipe beogradskog aerodroma reagirale su pravovremeno i u skladu s predviđenim procedurama – priopćili su s Aerodroma “Nikola Tesla”.

Inače, u subotu poslije 6.30 sati na Aerodrom u Surčinu izvanredno je sletio i zrakoplov koji je putovao iz Bangkoka u Milano, a nepuna dva sata kasnije i zrakoplov koji je išao na relaciji Stavanger – Hanija.

I u ova dva slučaja razlog je bilo zdravstveno stanje putnika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,