Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vučić: Uhapšen još jedan pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je policija uhapsila još jednog pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka čiji su inicijali A.Š. koji je osumnjičen za ubistvo.

Vučić je, gostujući na TV “Pink”, rekao da su pronađeni čvrsti dokazi o licima koja su počinila ubistva, bar trojica ljudi.

“Uhapšen je još jedan od ubica, pronađen još jedan DNK, iako nismo vjerovali da je on učestvovao u tome, inicijali su A. Š. Njegov DNK i drugi tragovi pripadnika organizovane kriminalne grupe pronađeni su zajedno sa DNK trojice ubijenih mladića o kojima smo najčešće govorili”, naveo je Vučić.

On je rekao da se nastavlja borba protiv organizovanog kriminala i da će biti teška.

Predsjednik Srbije je naveo da “neće biti pardona”, te dodao da će biti pohapšeni svi iz vlasti koji su imali veze sa kriminalom i korupcijom “bez obzira čijoj stranci pripadaju”.

Vučić je rekao da je bilo potrebno dosta uložiti da bi država obezbijedila da “ima oči i uši”, da može da osmatra kriminalnu grupu Veljka Belivuka.

On je naveo da je država našla tragove do kuće u Ritopeku, gdje su bili pripadnici kriminalne grupe, a da je sve praćeno preko dronova i satelita da oni ne bi znali da se to dešava.

Vučić je rekao da akcija policije nije bila “provaljena”, osim iz dijela saobraćajne policije kada su pripadnici kriminalne grupe počeli da bježe ka Rudniku, ali ih je policija sačekala u Čačku.

“Znali smo da idu ka Republici Srpskoj, da se spuste preko Hercegovine za jednu drugu državu, to smo imali poslije mnogo truda policije”, rekao je Vučić.

On je naglasio da je za ljude važno da se osjećaju bezbjedno i da mirno žive.

“Naš posao je da očistimo ulice od narko dilera i onih koji posredno ubijaju našu djecu. To je naš prioritet. Pokazaćemo da je dražva najsnažnija i da građani ne brinu”, dodao je Vučić.

Prema njegovim riječima, oni koji su mislili da mogu da ubijaju i da prođu nekažnjeno, to više nije moguće.

“Ovo nije Srbija od ranije. To vrijeme je prošlo. Srbija je danas drugačija zemlja i nikada nećemo tako nešto da dozvolimo. Ovo nisu devedesete kada su se svakog dana dešavala ubistva. Došlo je drugo vrijeme i ono mora da bude drugačije”, istakao je Vučić.

Govoreći o pandemiji, on je ocijenio da je važno što su prethodih mjeseci urađene dvije kovid bolnice i nabavljene vakcine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje