Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vučić o skandaloznom skandiranju na utakmici u Novom Pazaru: Vidjeli smo koliko su podjele duboke

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ocijenio da utakmica u Novom Pazaru nije bila dobro pripremljena i pokazala je izliv emocija i šta navijači zaista misle o Srbiji i koliko su podjele duboke.

Vučić je poručio da ostaje da Srbi razgovaraju sa Bošnjacima i da razumiju jedni druge i njihove emocije, ali da i “oni treba da vode računa i o našim emocijama i da znaju da neće nikada živjeti ni u jednoj drugoj državi”.

Vučić je kazao da su bile nedopustive stvari na utakmici, da nije siguran da je ona bila dobro pripremljena.

“Ali ovo je izliv stvarnih, realnih emocija. I mi Srbi treba da se zapitamo zašto jedan dio Bošnjaka želi toliko loše Srbiji, našem narodu, ako već nećemo da se pitamo čime smo mi tome doprinijeli”, rekao je Vučić.

Kazao je kako je Partizan bio ubjedljiv i krenulo je sa tribina skandiranje “Nož, žica, Srebrenica” i “Ratko Mladić”.

“U istom sekundu je sa tribina gdje su stariji navijači Novog Pazara vikali su: ‘Orić Naser’, ‘Kosovo je pored Srbije’ i ‘Žuta kuća’. Navijači Partizana nisu nikoga fizički ugrozili, a navijači Pazara jesu. I tamo su mene vrijeđali navijači Pazara, a ne Partizana kao obično”, dodao je.

Iz FK Novi Pazar ponovo su se oglasili i poručili da je protiv njih uperena dodatna negativna kampanja.

“Ružno je da se ide u potrazi za novim senzacionalnim detaljima, jer su im postojeći nedovoljni, pa je došlo čak i do poturanja fotografija koje su vezane ‘žutu kuću’. Nažalost taj transparent je istaknut na ovom stadionu u jedno drugo vrijeme, i to prije deset ili više godina, ali i tada i sada je za nas to degutantno i neprihvatljivo. transparenta, niti povika u kojima se pominje ‘žuta kuća’. Uostalom, na stadionu nisu bili samo naši navijači, već je bilo i neutralnih ljubitelja fudbala, službenih lica, policije, žandarmerije, koji mogu da posvjedoče da li je taj transparent viđen, a naravno da nije jer ga nije ni bilo! Neko je zlonamerno izvukao tu fotografiju i stavio je u kontekst aktuelnog trenutka”, naveli su između ostalog.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje