Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vučić: ‘Do sada smo se branili, a sada je vrijeme da mi napadnemo virus’

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na konfereciji za medije poručio kako Srbija mijenja pristup u borbi protiv širenja korona virusa te najavio drastično povećanje testiranja na novu bolest.

On je poslije sastanka s medicinskim ekspertima iz Kine najavio ‘neuporedivo’ agresivniji napad na sam virus.

‘Do sada smo se branili, a sada je vrijeme da mi napadnemo virus koji nema šanse da se proširi ako nema kontakata’ među ljudima, kazao je Vučić.

Rekao je da je u razgovorima sa kineskim ekspertima dogovoreno da je ključna stvar striktna izolacija zaraženih.

‘Ako to ne postignemo, imaćemo Italiju i Španiju u Srbiji’, kazao je Vučić.

Navodeći da neće biti produžavanja policijskog časa, kazao je da će se o eventualnim daljim mjerama odlučivati pošto bude preduzet agresivniji pristup u napadu na sam virus.

Predsjednik Srbije je dodao da će u narednih 10 do 15 dana Srbija imati gotovo tri puta više slobodnih respiratora nego prije početka epidemije, a potom će, kako je rekao, ona biti među prvih 20 zemalja po broju respiratora proporcionalno broju stanovnika.

‘Kinezi su nam dali značajnu količinu respiratora, dio smo kupili. Imaćemo dodatnu veliku podršku Kine u nabavci testova i svih drugih stvari o kojima smo pričali, a sljedeće nedjelje imaćemo bar 20 miliona hirurških maski koje proizvodimo u Srbiji’, kazao je Vučić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje