Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnik teretane iz Zagreba pušten na slobodu: ‘Ovo je mali korak za Andriju, veliki za Hrvatsku’

Preuzmite sliku

Vlasnik teretane Andrija Klarić pušten je na slobodu nakon što je ispitan u sjedištu državnog odvjetništva. Njegov odvjetnik Gordan Marović dao je izjavu medijima.

“Bit će pušten na slobodu, DORH nije tražio istražni zatvor za njega. Otišao se razdužiti i kasnije će dati izjavu za medije”, kazao je Klarićev advokat Gordan Marović.

“Sve je u rukama DORH-a, dojam je da ne znamo hoće li se nastaviti ili ne. On to shvata kao borbu ne samo za svoju pravdu nego i kao borbu za sve. Po njegovom, a citiram ga sada, on smatra da je bilo dosta toga da se ljudi ne bore za svoja vlastita prava”, ističe Marović.

“Svi koji su vježbali preboljeli su koronu.” Kaže da se ne može širiti nešto što sam nemaš, misleći pritom na zarazu koronavirusom.

“To je jedan paradoks. Svi koji su trenirali, svi troje koji su bili tamo, svi su preboljeli koronavirus. Andrija je jučer primijenio iste one mjere koje se primjenjuju na sudu, dakle, mjerio je temperaturu, svima je utvrđeno je li im izrečena kakva mjera. On sve te ljude osobno poznaje, nikome nije izrečena mjera samoizolacije. On osjeća nepravdu, da mjere nisu ravnomjerno raspoređene za sve”, kazao je Klarićev advokat.

“Pravo na rad je pitanje osobnih sloboda i ljudskih prava. Ustav garantira pravo pred zakonom, a vidimo da nisu svi pred zakonom jednaki, jer jedni mogu raditi, drugi ne mogu”, dodao je.

“Pitanje je i same učinkovitosti mjera. Imamo eminentne znanstvenike, poput akademika Radmana koji je osporio učinkovitost tih mjera i gospodina Bakića (ni Radman ni Bakić nisu epidemiolozi, op.a.) koji je to sve statistički obradio. Ne postoji uzročno-posljedična veza između pojedinih mjera koje Krizni štab propisuje i samog širenja virusa i to je ono na što Andrija cijelo vrijeme prigovara i ukazuje.”

Na novinarsko pitanje zašto je to učinio s obzirom na kazne i da je to napravio sam, Marović je parafrazirao Neila Armstronga: “Ovo je mali korak za Andriju, veliki za Hrvatsku. Neko je konačno stavio svoje osobne interese ispred interesa društva.” (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,