Utorak, 7. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Veljko Belivuk od FK Partizan primao platu od 5.000 eura, imao službeni auto i svoje igrače koji su ga morali slušati

Preuzmite sliku

Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja, vođa kriminalne bande koja je optužena za najteža krivična djela, zaposlen je u FK Partizan.

Kao radnik FK Partizana, Belivuk je mjesečno na ime plate dobijao čak 5.000 eura! Belivuk je čak, preko posrednika koji su mu služili kao paravan, bio menadžer pojedinim fudbalerima, a svakodnevno je na raspolaganju imao luksuzni službeni klupski automobil.

Kako saznaje “Srpski telegraf” od izvora koji su uključeni u istragu protiv klana Velje Nevolje, njemu su klub i stadion bili baza iz koje je sa saradnicima osmišljavao i planirao najteža krivična djela.

– Belivuk je u pravom smislu te riječi bio gospodar na stadionu u Humskoj. Njemu su, bukvalno, članovi uprave polagali račune i podnosili raport. Iz klupskih papira i dokumentacije se saznalo da je tamo bio i fomralno zaposlen. Zbog toga su, između ostalog, na saslušanje pozvani predsjednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura. Iako je od kriminalnih poslova zarađivao ogromne sume, Belivuk je iz klupske kase dobijao platu od 5.000 eura u dinarskoj protivvrijednosti – otkriva sagovornik.

Vezano | Zvjersko mučenje prije ubistva: Članu bande Pink Panter odrezali uši, nos, ruke, leš pakovali u vrećice i torbe… 

Prema informacijama koje ima izvor ovog lista, Velja Nevolja je godinama bio menadžer nekim igračima. Oni, kako tvrdi izvor, baš i nisu imali mnogo izbora.

“Ponuda je bila uzmi ili ostavi. A, ako ostaviš, znaš šta ti slijedi. Šamari, u najmanju ruku, a mnogo vjerovatnije batine ili polomljene noge” – objašnjava sagovornik.

Kako se može čuti u FK Partizan, jedan od fudbalera koji je bio pod patronatom Velje Nevolje bio je centarfor Filip Knežević, koji je u Humsku došao iz čačanksog Bora, a potom otišao u Portugal.

Vezano | Otkrivena još jedna štek vikendica Velje Nevolje, vlasnik bivši policajac 

“Na Belivukovom spisku bilo je još igrača. Uglavnom ih je birao još u kadetima ili omladincima. Možemo samo da pretpostavimo kako se ophodio prema njima i koliki procenat od zarade i transfera su morali da mu daju” – konstatuje sagovornik ovog lista.

Podsjećanja radi, policija je nakon hapšenja Belivuka i njegovih pomagača otkrila tajni štek na stadionu Partizan. U prostorijama koje su nastale pregrađivanjjem nekadašnjeg restorana nađeni su droga i oružje.

Posebno je zanimljivo da je u tim prostorijama nađen i snajper.

Velja Nevolja je svakodnevno dolazio na stadion u Humskoj, a često je boravio i u SC “Teleoptik”, gdje se održavaju treninzi prvog tima i gdje pojedini mlađi igrači i žive u sobama koje su opremljene kao hotelske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje