Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zvjersko mučenje prije ubistva: Članu bande Pink Panter odrezali uši, nos, ruke, leš pakovali u vrećice i torbe…

Preuzmite sliku

Za Ljepoju su sumnjali da je blizak škaljarskom klanu i da s njima namjerava preuzeti podzemlje.

Milan Ljepoja, pripadnik bande Pink Panter zvjerski je mučen u decembru prošle godine u kući strave u Ripoteku puna 24 sata. Nakon što je ubijen, njegovo raskomadano tijelo u više su navrata odvozili automobilom.

Kako javlja Kurir, detalji iz istrage otkrivaju da su dan prije njegova nestanka, 9. decembra, oko 19 sati u kuću došli Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, i Marko Miljković Mare, njegova desna ruka.

– Nakon što su namamili Ljepoju da dođe iz Niša i na parkiralištu kod “Laste“ nađe se s osumnjičenim Dejanom Tešićem, Tešić ga je Pasatom koji je nabavio Miljković odvezao do kuće u Ritopeku.

Puna 24 sata, kako se sumnja, trajalo je njegovo mučenje. Odsjekli su mu uši i nos, a onda su iživljavanje nastavili odsijecanjem ruku, nogu, vađenjem očiju, da bi mu na kraju odsjekli i glavu – otkriva izvor Kurira.

Za Ljepoju su sumnjali da je blizak škaljarskom klanu i da s njima namjerava preuzeti podzemlje. Belivuk i Miljković sljedeći su dan napustili vikendicu, a kamere na kući su, kako navodi izvor, zabilježile da su se istog dana ponovno vratili na mjesto zločina.

– Kamere su snimile njihove dolaske Opel Astrom. Odlazili su i vraćali se u razmacima od pet do deset minuta, noseći u rukama torbe i vrećice. To su učinili čak 18 puta! Pretpostavlja se da su dijelove leša pakovali u vrećice i torbe i stavljali u Astru, koja je poslana na vještačenje – otkriva izvor.

Kuću strave na kraju su napustili u BMW-u, a u dokumentima tužiteljstva stoji kako su u toj kući zapalili odjeću ubijenog te da su kiselinom pokušali otopiti dijelove tijela.

Da bi uništili tragove, različitim su hemikalijama čistili kuću od krvi. Dodaju i da tužilaštvo smatra da su u ubistvu učestvovali još i Dejan Tešić, Vlado Draganić i još nekoliko osoba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje