Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otkrivena još jedna štek vikendica Velje Nevolje, vlasnik bivši policajac

Preuzmite sliku

Sumnja se da su nakon mučenja, u Ritopeku ubijene tri osobe, a potom raskomadane.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uz pomoć službenih policijskih pasa danas su nastavili pretragu terena u okolini kuće strave i užasa u naselju Ritopek.

Pretraživali su njive, livade i jednu divlju deponiju, kako bi pronašli dodatne, adekvatne materijalne dokaze i tragove koji bi eventualno bili iskorišćeni u procesu pred nadležnim pravosudnim organima.

Vezano | Bageri prekopavaju dvorište vikendice u kojoj je boravio Velja Nevolja, traga se za ostacima tijela žrtava

Sumnja se da su na ovom terenu na prostoru Ritopeka ubijene najamnje tri osobe – Milan Ljepoje, Goran Veličković Gogsi i Radojević Zdravko.

Sumnja se da su ubijeni u vikendici, a da su prethodno mučeni. Sumnja se da su članovi organizovane kriminalne grupe Velje Nevoje nakon ubistva tijela raskomadali kako bi uništili određene materjalne dokaze.

  • U Tršiću, nedaleko od Loznice, otkrivena je još jedna štek vikendica koju su koristili članovi Veljine ekipe, tu vikendicu za potrebe ove organizovane kriminalne grupe kupio je jedan bivši policajac, koji je nakon otkaza u policiji postao član Veljine ekipe.

    Vezano | Objavljeni ekskluzivni snimci upada policije u ‘bunker’ kojeg je koristila ekipa Velje Nevolje 

    U toku je uviđaj u vikendici kako bi se utvrdilo da li tamo postoje određeni materjalni dokazi i DNK tragovi o izvršenim kriminalnim djelima.

    Paralelo se ovim procesom istražuje  ko je sve od zaposlenih u državnim, ali i drugim institucijama pružao logističku podršku organizovanoj kriminalnoj grupi i u nekim slučajevim uklanjao tragove.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje