Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Veliki požar kod Trogira, ugrožene kuće (VIDEO)

Preuzmite sliku

Požar, koji je u poslijepodnevnim satima u nedjelju zahvatio područje Planog kod hrvatskog grada Trogira, na više mjesta približio se kućama te se vatrogasci bore da zaštite kuće, doznaje agencija Hina od vatrogasaca na terenu.

“Situacija na požarištu je kritična, vatrena stihija je zahvatila veliki  prostor i na nekoliko mjesta približila se kućama, ali vatrogasci i [avioni] kanaderi čine sve što je u njihovoj moći da zaustave daljnje širenje požara”, kazao je vatrogasni zapovjednik grada Kaštela Milivoj Taslak kasno poslijepodne za Hinu.

Ministarstvo obrane Hrvatske saopćilo je kako su u gašenju požara angažirana četiri kanadera CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Kako navodi Taslak, na požarište u Planom pomoć u predvečernjim satima stižu dodatne vatrogasne snage iz dalmatinskih mjesta.

Zbog ovog požara zatvorena je za saobraćaj cesta Plano – Prgomet, saopštili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Poremećen saobraćaj na aerodromu

Polijetanje i slijetanje aviona u splitskoj zračnoj luci u poslijepodnevnim satima je bilo privremeno poremećeno zbog požara koji je zahvatio Plano, jer su kanaderi prelijetali zračni prostor iznad aerodroma, kaže voditelj prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan.

“Kanaderi, koji su angažirani na gašenju požara u Planom, nadlijetali su zračni prostor iznad zračne luke kako bi zahvaćali vodu u moru potrebnu za gašenje vatre te je zbog toga naša kontrola zračne plovidbe obustavila uzlijetanje i slijetanje zrakoplova u razdoblju između 16.40 sati do 17.15 sati”, rekao je Melvan za Hinu.

Istaknuo je kako požar nije ugrozio splitski aerodrom, nego su kanaderi koji učestvuju u gašenju požara nadlijetali zračni prostor iznad zračne luke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,