Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uznemirujući snimak: Napadač u centru Čačka mladiću pucao u noge

Preuzmite sliku

Današnji incident povezan je sa grupom mladića koji su odranije poznati policiji. Mladić kome je danas pucano u noge, prije nekoliko godina bio je izboden nožem u centru grada.

U kafiću u širem centru Čačka danas oko 18.30 sati došlo je do pucnjave u kojoj je jedan mladić (21) zadobio prostrelne rane u obje potkoljenice.

Na snimku sa nadzorne kamere vidi se kako momak koji će samo nekoliko trenutaka kasnije da bude upucan sjedi u kafiću, dok njegov napadač u šortsu, papučama i duksu sa kapuljačom preko glave i maskom na licu dolazi iza ugla.

Po onome što u videu može da se vidi, izgleda kao da se mladići poznaju, jer je napadnuti momak ustao sa stolice čim je drugi mladić zakoračio u baštu kafića.

Kada se približio, napadač je izvadio pištolj. Tokom razgovora je dva puta blefirao da će da puca, našta se drugi mladić trznuo, ali nastavio razgovor. Potom je napadač otkočio pištolj i drugom mladiću pucao u nogu.

Napadnuti je počeo da bježi, dok je momak sa pištoljem lagano hodao za njim i nastavljao da puca, a potom pobjegao.

Druga dva gosta kafića su, kada su vidjeli šta se dešava, refleksno ustali, ali su, zatečeni, ostali da posmatraju pucnjavu koja se dogodila na nekoliko metara od njih.

Ranjeni mladić primljen je u Opštu bolnicu u Čačku.

Policija je završila uviđaj, a dio Nemanjine ulice, u kojoj se incident dogodio, jedno vrijeme bio je zatvoren za saobraćaj.

Prema prvim saznanjima, današnji incident povezan je sa grupom mladića koji su odranije poznati policiji. Mladić kome je danas pucano u noge, prije nekoliko godina bio je izboden nožem u centru grada. (Pink.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,