Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Unakažena sam, ožiljci će ostati doživotno: Željela je podići kapke pa završila u rukama nadriliječnice

Preuzmite sliku

Na Instagram stranici za podršku žrtvama nadrilliječništva prikazano je mnoštvo jezivih slučajeva

Željana Milanović iz Srbije jučer se obratila prisutnima na konferenciji za novinare regionalnog udruženja interdisciplinarne estetske i antiage medicine Srbije, liječnika koji se bore protiv nadriliječništva u Srbiji, kao jedna od žrtava nadriliječnice čiji joj je tretman ostavio posljedice s kojima će se boriti čitavog života.

– Nažalost sam pala u ruke jedne nadriliječnice koja je jako lijepo organizirala cijelu predstavu, salon koji je bio jako lijepo urađen, slike za koje sam kasnije saznala da su fotošopirane, reklame koje su plaćene i nažalost ja sam nasjela na sve to – započela je svoju ispovijest o užasu koji je pretrpjela zbog želje da podigne kapke, piše žena.blic.rs.

– Intervencija je bila jako bolna, a poslije nje sam ostala unakažena. Jezivo je izgledalo. Mjesecima poslije tog zahvata sam oči skrivala kosom, stavljala puder, nisam izlazila van, priča.

Željana napominje da su 50 žena i muškaraca nasjeli na istu priču kao i ona, i da je saznala za njih preko Instagram stranice koju je otvorila za podršku žrtvama nadriliječništva.

– Ja sam završila s trajnim opekotinama na kapcima, koje i dan danas saniram uz veliki broj lasera, koji ni malo nisu jeftini, krema, melema… Vlasnica mi je odbila tretirati ožiljke. Ovo oštećenje kapaka će ostati do kraja života. Jesam ja sredila maksimalno koliko sam mogla, ali, nažalost posljedice će ostati do kraja života – priča Željana.

Međutim, to nije najgore što se dogodilo ovoj djevojci.

– Uz toliko žrtava i pored naše zajedničke borbe protiv nadrilliječništva, svi ti nadriliječnici koji su otkriveni su napravili Instagram stranicu preko koje dodatno omalovažavaju žrtve, liječnike koji su mnogo godina i truda uložili u svoje obrazovanje. Tako da svi trpimo prijetnje od njih, kako bi zaustavili sve ovo – ističe Milanović.

Situacija je eskalirala kada je otkriven jedan nadriliječnik koji je krivotvorio ličnu iskaznicu, otvorio ordinaciju, bavio se ozbiljnim operacijama…

– Taj čovjek se bavio liposukcijom između ostalog i iza sebe je ostavio veliki broj žrtava – kaže Željana.

Željana je prije godinu dana otišla u jedan salon u kojem je radila nadriliječnica koja joj je spalila kapke. Ona i još sedam djevojka su podnijele tužbe protiv vlasnika kozmetičkih salona, piše žena.blic.rs.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje