Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ubijen vođa Barskog kriminalnog klana

Preuzmite sliku

Kožara je crnogorska policija potraživala zbog više krivičnih djela. On je ranije označen kao predvodnik ‘Barskog kriminalnog klana’ i kao blizak vođi beogradskog ‘Zemunskog klana’ Luki Bojoviću i kriminalcu Filipu Koraću.

Baranin Alan Kožar, koji slovi za vođu “Barskog kriminalnog klana”, kao i Damir Hodžić, ubijeni su u četvrtak, objavili su podgorički mediji, navodeći različite zemlje gdje se ubistvo dogodilo – Tursku i Grčku, prenosi Beta.

Većina portala je objavila da su ubijeni u Turskoj, dok Vijesti navode da su, po prvim informacijama, njih dvojica ubijena u u Grčkoj.

Crnogorska policija za sada zna da njih dvojica jesu ubijena, navodi Pobjeda. Kožara je crnogorska policija potraživala zbog više krivičnih djela.

On je ranije označen kao predvodnik “Barskog kriminalnog klana” i kao blizak vođi beogradskog “Zemunskog klana” Luki Bojoviću i kriminalcu Filipu Koraću.

Osuđen je na šest godina zatvora zbog bombaškog napada na hotel “Splendid”. I Hodžić je od ranije poznat policiji. On je osuđivan zbog pokušaja iznude 10.000 eura od Ulcinjanina Almira Muratovića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje