Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

UberBOAT startao u Hrvatskoj: Od Splita do Hvara za 686 KM

Preuzmite sliku

Uber Technologies Inc pokrenuo je u petak svoju glisersku uslugu u Hrvatskoj, povezujući glavna turistička mjesta duž jadranske obale.

UberBOAT, koji nudi glisere za smještaj do 12 ljudi, već je među ostalim testiran u Istanbulu i Miamiju, a tokom ljeta će raditi u Hrvatskoj.

Natjecat će se sa ostalim brodskim službama duž jadranske obale.

Usluga će biti dostupna, putem aplikacije Uber, iz gradova Split i Dubrovnik na južnom Jadranu, kao i na otoku Hvaru. Cijena iznajmljivanja čamca za prijem do osam osoba za putovanje od Splita do Hvara, na primjer, koštat će 2.600 kuna (686 KM).

“UberBOAT nudi dvije različite usluge – transfer između kopna i otoka ili iznajmljivanje brzog broda za poludnevne ili cjelodnevne izlete … Nema mogućnosti za noćenje na brodu niti najam plovila bez kapetana i mornara”, naveo je Uber u saopćenju.

Korisnici će moći definirati vlastiti itinerer tokom dnevnih putovanja ili se odlučiti za organizirani raspored koji uključuje neke od najpopularnijih odredišta.

Hrvatska je popularna turistička destinacija u Evropi s turizmom koji u bruto domaćem proizvodu zemlje učestvuje sa 18 posto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,