Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla i Osijek za Petrinju: Gimnastičarima uručena vrijedna oprema

Preuzmite sliku

Gimnastički klub Tuzla i Gimnastički klub Inova Gim iz Osijeka uz svesrdnu pomoć Fondacije Sport for Children iz Holandije, na čelu sa Janssenom Fritsenom, i gimnastičkog entuzijaste iz te zemlje Stefana Groothuisa isporučili su danas prvi kontingent opreme za Gimnastički klub iz Petrinje čija je dvorana potpuno devastirana u zemljotresu 29. decembra 2020. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Tuzla i Osijek su gradovi pobratimi iz najtežih vremena devedesetih godina prošlog vijeka te su se odlučili da zajedničkim snagama pomognu Petrinji.

  • “Oprema je polovna, ali izuzetno vrijedna i ne može se nabaviti na našem tržištu. Čim nam okolnosti budu dozvoljavale mi ćemo Petrinji isporučiti još jedan kontingent opreme. Za početak oprema je smještena u balon koji je donacija Hrvatskog olimpijskog odbora i u kojem će vježbati petrinjski gimnastičari. Nakon što njihova dvorana bude obnovljena oprema će se premjestiti“, kazao je Almir Atiković, predsjednik GK Tuzla.

    Prizori gimnastičke dvorane u Petirnji su apokaliptični, a taj kraj ima stogodišnju gimnastičku tradiciju.

  • “Kao čovjeku koji je cijeli život u sportu, pogotovo u gimnastici, zaista mi je teško bilo gledati te prizore. Dvorana je oštećena u zemljotresu i više nije u funkciji. Odlučili smo se da zajedno sa prijateljima iz Osijeka i Holandije pomognemo ovaj klub jer je njima u ovom trenutku pomoć najpotrebnija. Želimo da klub iz Petrinje što prije prevaziđe trenutne probleme zarad budućnosti mladih sportista“, ističe Atiković.

  • Oprema je transportovana iz holandskog Helmonda, a novac za prijevoz su obezbijedili Savez sportova Petrinja u dogovoru sa GK Inova Gim, GK Petrinja i GK Tuzla.

    U martu se očekuje još jedna vrijedna donacija gimnastičke opreme za Petrinju. Na uručenju donacije bili su treneri Željko i Gordana Jambrović iz Petrinje, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, predsjednik Sportskog saveza Petrinje Marko Badrić i Saša Solar iz GK Inova Gim Osijek, dok je zbog opravdanih razloga izostao jedan od inicijatora ideje predsjednik tuzlanskog kluba Atiković. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje