Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija u Hrvatskoj: Ubijena majka devetero djece

Preuzmite sliku

U Međimurju je ubijena 37-godišnja žena, majka devetero djece.

“Jučer, 16. februar 2020. godine u 18 sati i 52 minute Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je dojavu Županijske bolnice u Čakovcu da je na hitni bolnički odjel zaprimljena 37-godišnjakinja s teškim povredama opasnim po život.

Danas, 17. februara u jutarnjim satima zaprimljena je nova obavijest čakovečke bolnice iz koje proizlazi da je 37-godišnjakinja, nažalost, preminula.

Policijski službenici uhapsili su 35-godišnjaka s područja općine Mala Subotica zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva”, objavila je policija.

Žena je majka više djece

Kako piše eMeđimurje, Violeta O. je majka devetero djece.

“Svađali su se, to je bilo oko 18 sati. Ne znam zbog čega”, kaže svjedok koji dodaje da se radilo o napadu nožem.

“Moj kolega je odvezao na hitnu, jutros sam čula da je umrla”, rekao je svjedok.

Preminula Violeta O. majka je devetero djece, kažu u romskom naselju Piškorovcu. Mještani vele da su znali čuti viku i galamu koja je dopirala iz kuće, a i jučer navečer nevjenčani supružnici su se, napominju, posvađali. Jedan je mještanin odvezao povrijeđenu ženu u bolnicu u Čakovcu, gdje su se ljekari borili za njezin život, no nisu ju uspjeli spasiti jer su povrede bile preteške. Uhapšeni 35-godišnjak se nalazi u prostorijama PU međimurske. U policiji zasad ne mogu potvrditi je li bio pijan, no zato je potvrđeno da je od prije poznat policiji, uz ostalo i zbog kaznenih djela vezanih uz nasilje.

Policija zasad ne želi izlaziti s informacijama o tome je li u ubistvu korišteno neko oružje. Povrede su višestruke, i tek će obdukcija pokazati koja je bila smrtonosna. Nije isključena mogućnost da 35-godišnjak umjesto za ubistvo bude optužen za teško ubistvo. Policiji je, osim po kaznenim djelima s elementima nasilja, poznat od prije i po krađama. Kako doznaje eMedimurje, brigu o djeci preuzela je rodbina preminule Violete O. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,