Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Vozaču autobusa određen pritvor do 30 dana, objasnio šta se dogodilo tokom nezgode

Preuzmite sliku

Vozaču autobusa D.H. (72) koji je u petak u Zemunu uletio u dječije igralište određen je danas nakon saslušanja u Trećem osnovnom tužilaštvu pritvor do 30 dana.

Kako prenose mediji, vozač je do detalja objasnio šta se tačno dogodilo.

“Autobus je dobio naglo ubrzanje i nisam mogao da zakočim. Izašao sam kroz prozor jer vrata nisu htjela da se otvore, pritiskao sam dugme koje je za otvaranje svih vrata, ali i pojedinačno. Otvorila su se samo zadnja. Kad sam izašao pokušao sam ljudima da objasnim da nisam mogao da zakočim, ali su svi u bijesu krenuli na mene. Otišao sam do dispičera da objasnim šta se tačno dogodilo. Tu sam sačekao policiju”, rekao je navodno između ostalog D.H.

Advokat Nebojša Milosavljević kazao je da je D.H. profesionalni vozač.

“Vještačenjem autobusa biće utvrđeno šta se tačno dogodilo, ali činjenično stanje je da je moj klijent tog dana prvi put sjeo u taj autobus. Objasnio je da je na autobusu koji je trebalo da preuzme od kolege pukla guma i da su mu ovaj dotjerali iz garaže. Prvi put je vozio to vozilo”, priča Milosavljević.

On je dodao da je D.H. objasnio sve šta se desilo.

“Objasnio je da je na manje od sto metara autobus dobio ubrzanje i da nije mogao da zakoči. Najteže mu je zbog povrijeđenih ljudi. Rekao je da mu je najbitnije da se dejvojčica potpuno opravi i da mu ništa drugo nije bitno”, rekao je Milosavljević i dodao da je D.H. rađen alko-test i da je utvrđeno da nije imao alkohol u krvi. (B92)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,