Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Vojska sprema 3.000 kreveta za liječenje zaraženih koronom na Beogradskom sajmu

Preuzmite sliku

U Hali 1 Beogradskog sajma jedinice ABHO izvršile su preventivnu dezinfekciju prostora gdje je u toku postavljanje kreveta

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas u Hali 1 Beogradskog sajma pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovane na istovaru i postavljanju 3.000 kreveta za obezbeđenje uslova za prihvat i smeštaj lica sa simptomima virusne infekcije Covid-19.

Ministar Vulin, koji se sa članovima Kolegijuma, uključio u “lance” koji su formirani, kako bi što prije istovarili vojničke krevete, istakao je da u skladu sa naređenjima koja su dobijena, Vojska Srbije obavlja sve svoje zadatke.

– Danas se nalazimo u hali Beogradskog sajma gdje smo pripremili oko 3.000 kreveta i postelja za lakše oboljele, koji bi se u slučaju proširenja korona virusa liječili baš ovdje. Sve što Vojska radi, radi po naređenju Vlade Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije i naravno, u skladu sa naređenjima koje daje Krizni štab Vlade Republike Srbije, stručnjaci i stručni tim – istakao je Vulin.

Prema njegovim riječima, na Sajam će doći i ljekari iz Kine, stručnjaci, da kažu kako to sve izgleda i da li je potrebno nešto promijeniti ili dodatno uraditi, prenosi Telegraf.rs.

– Mi ćemo, kao Vojska Srbije biti spremni da izađemo u susret svakoj potrebi i da obezbjedimo sve što je potrebno da bi se ovdje liječili ljudi. Isto što radimo ovdje, mi smo spremni da uradimo i u bilo kom gradu u Srbiji, u skladu sa potrebama i kako bude naložio krizni štab Vlade Republike Srbije – istakao je ministar odbrane.

Vojska Srbije, dodao je ministar Vulin, tu je da pomogne i dovoljno je spremna, organizovana i brojna da može da izađe u susret svakoj potrebi našeg stanovništva.

– Evo i danas, ovdje se nalaze ne samo vojnici i oficiri, ovde su i civilna lica i službenici Ministarstva odbrane i svi koji su u sistemu našeg Ministarstva odbrane i Vojske Srbije danas su tu da rade, kao i svaki dan i na raspolaganju su našim građanima – naglasio je ministar Vulin, koji je istakao da će Vojska Srbije obezbjeđivati i taj objekat ukoliko bude potrebno, kao i svaki objekat u kome se u karantinu nalaze naši građani, kao što obezbjeđuje i sve migrantske kampove, značajne zdravstvene ustanove i granične prelaze.

Pukovnik Ljubiša Stošić, načelnik Odjeljenja za operativne poslove u komandi Komande za obuku izjavio je da će zadatak koji je dobijen biti izvršen u toku ovog dana.

– Vojska Srbije dobila je zadatak da u Hali 1 Beogradskog sajma pripremi smeštajne kapacitete za lica koja su oboljela od ove pošasti. Ovdje su zajedno angažovani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oficiri, podoficiri, profesionalni vojnici i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Danas ćemo zadatak realizovati u potpunosti. Želim da sva oboljela lica ozdrave što prije, a ostali da se čuvaju i da budu kući – rekao je pukovnik Ljubiša Stošić.

U Hali 1 Beogradskog sajma jedinice ABHO izvršile su preventivnu dezinfekciju prostora gdje je u toku postavljanje kreveta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje