Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: U velikoj policijskoj akciji uhapšeno 360 osoba (VIDEO)

Preuzmite sliku

Zbog različitih kaznenih djela, u velikoj policijskoj akciji u Srbiji je uhapšeno 360 osoba, izjavio je u nedjelju srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je naveo da su, u saradnji s tužiteljstvima, protiv još 202 osobe podnesene kaznene prijave u redovnom postupku. Policijska akcija “Ares” provedena je u 27 općina i gradova.

Stefanović je na press konferenciji naveo da su među kaznenim djelima za koja se sumnjiče uhapšeni neovlaštena proizvodnja i prodaja narkotika, pokušaj ubistva, silovanje i nedozvoljene spolne radnje, iskorištavanje malodobnih osoba za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva i teške krađe.

Ministar policije obavijestio je da su pripadnici MUP-a zaplijenili 167 kilograma narkotika – kokaina, heroina, hašiša, marihuane i ekstazija kao i da su otkrivena tri laboratorija za proizvodnju marihuane.

U ovoj akciji oduzeto je i 29 pušaka – četiri automatske, 30 pištolja, jedan kilogram ekspoloziva, šest bombi i više od 3.000 komada streljiva te 19 vozila kao i više računara i materijala koji svjedoče o pedofiliji.

Stefanović je prethodno izjavio za TV Pink da je policija više mjeseci pratila određene kriminalne grupe i pojedince.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje