Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Trudnica zaražena koronom umrla, njena beba na respiratoru

Preuzmite sliku

Trudnica stara 36 godina sa teritorije Kraljeva, koja je preminula u Kliničkom centru u Kragujevcu, u ponedjeljak je primljena u kraljevačku bolnicu u veoma teškom stanju. Odmah nakon pregleda, hitno je transportovana u kragujevački klinički centar, gdje je nažalost poslije četri dana preminula.

“Trudnica je došla u jako lošem stanju. Pluća su joj bila razorena. Imala je jako lošu saturaciju od svega 35. Bila je pozitivna na korona virus, i nakon pregleda, bukvalno poslije pola sata, odmah je hitno transportovana u Kragujevac“, kaže Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu, prenosi Nova.rs.

Prema njegovim riječima, trudnica koja je bila u 8. mjesecu trudnoće, u bolnicu u Kragujevcu je dovezena živa i odmah je urađen carski rez.

Od ponedjeljka do danas se borila, ali je preminula.

Trudnica preminula, dijete na respiratoru

Dijete trudnice iz Kraljeva, koja je jutros preminula u KC Kragujevac, priključeno je na respirator ubrzo nakon rođenja, potvrđeno je za Nova.rs u ovoj medicinskoj ustanovi.

Kako se navodi u odgovorima iz KC Kragujevac, trudnica je dovezena iz Kraljeva u teškom stanju, u 8. mjesecu trudnoće.

“Trudnica je teško disala i odmah je priključena na ventilaciju. Radiografija je ukazala da se radi o koronavirusu. Imala je simtome karakteristične za COVID-19. Odmah je urađen carski rez, a trudnica je do danas sve vrijeme bila na respiratoru. Jutros je preminula. Beba je sa lošim parametrima odmah priključena na respirator. U nešto boljem je stanju, ali je dalje priključena na respirator. Pratimo konstantno njeno stanje“, rekao je Slobodan Milisavljević, direktor UKC Kragujevac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,