Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Otac razotkrio pedofila koji je slao poruke jedanaestogodišnjoj djevojčici

Preuzmite sliku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Ivanjici u Srbiji po nalogu javnog tužioca u Čačku odredili su zadržavanje M.M. (1982.) iz okoline Ivanjice, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo protiv spolne slobode prema maloljetnoj osobi putem društvene mreže, piše Blic.

Osumnjičeni se tereti da je, tokom prethodna dva dana, putem Facebooka, 11-godišnjoj djevojčici slao poruke i fotografije neprimjerenog sadržaja.

Policija je od osumnjičenog privremeno oduzela mobilni telefon i laptop koji su korišteni prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

Pedofila je razotkrio otac maloljetnice. Kada mu se djevojčica požalila da dobiva čudne poruke na Facebook-u od nekog čovjeka, on je preuzeo dopisivanje s istim da bi razotkrio njegove namjere.

Šokiran sadržajem poruka koje je pedofil slao njegovoj 11-godišnjoj djevojčici, otac je odmah slučaj prijavio policiji.

“Kada mi je kćerka rekla šta se dešava odmah sam uzeo računar, pročitao dotadašnje poruke i vidio o čemu se radi. Nastavio sam da se dopisujem u njeno ime jasno mu stavljajući do znanja da sam 2006. godište, ali to njega nije doticalo. Poruke su bile sve gore. Strašno. Prijavio sam odmah slučaj policiji. Neću stati na ovome, sigurno, ima da odgovara on i njemu slični. Ovo je strašno”, kazao je otac 11-godišnje djevojčice iz Užica.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,